Gropnor, Tantros – januari 1170 NGT (4757 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1510 • 0020    EEN VERSTEKELING


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere, Ernst Ellert, Testare, Abu Kasanski, Malaudi, Perkudi, Bretz, Zaffim.


In het jaar 1147 kwam de grote ommekeer. De onderdrukte volkeren van de Melkweg werden bevrijd. Inmiddels is het maart van het jaar 1170 NGT en de periode na het uitschakelen van de tiran Monos is gekenmerkt door de wederopbouw en het overwinnen van het verleden. Voor de dragers van de cellenactiveerders breekt er echter een moeilijke tijd aan. Ze moeten op bevel van HET hun levensverlengende apparaten inleveren en krijgen in plaats hiervan een celdouche, zodat ze nog 62 jaar te leven hebben. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. Het is duidelijk, dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt en daarom willen de voormalige onsterfelijken HET zoeken en hem met de ware feiten confronteren.

Dat geldt ook voor Ellert en Testare, die samen met Alaska Saedelaere zoeken naar de tijdtafels van Amringhar. Wanneer de mannen zich een ruimteschip bezorgen, blijkt er een verstekeling aan boord te zijn ...


De volgende week lees je meer over de Amringhar-zoekers. Daarbij spelen een Nakk, een zwart gat - en een "kater met negen staarten" de belangrijkste rollen.


Oorspronkelijke titel: Ein blinder Passagier

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn