Gropnor, Tantros – januari 1170 NGT (4757 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1509 • 0019    DE DONKERE EN ZIJN SCHADUW


Hoofdpersonen: Gesil, Nikki Frickel, Loydel Shvartz, Per-E-Kit, David Kalackai.


In het jaar 1147 NGT worden de lang onderdrukte volkeren van de Melkweg na een lange en verbitterde strijd bevrijd.

Niet alleen de Cantaro's en de andere hulptroepen van de geheimzinnige meesters van de straten konden in de 'actie Exitus' worden uitgeschakeld, maar ook de meesters zelf. Ze hadden zich tenslotte ontpopt als manifestaties van het mimicry-genie Monos, de aartsvijand van Perry Rhodan.

Intussen is het februari van het jaar 1170. Het is meer dan twintig jaar geleden dat Monos is uitgeschakeld en het nieuwe tijdperk dat begon met het ontwaken van het brein op de Maan, is allang aangebroken. De dragers van een cellenactiveerder krijgen het hard te verduren. HET heeft ze bevolen de levenschenkende apparaatjes in te leveren en als compensatie krijgen ze een celdouche die hun leven met 62 jaar zal verlengen. Het is duidelijk dat de superintelligentie een vergissing begaan moet hebben, want HET heeft ze bij het overhandigen van de cellenactiveerder geen 2000 maar 20.000 jaar gegeven om hun kosmische opdracht te vervullen.

Niemand weet waar HET zich bevindt. Gesil besluit de superintelligentie te zoeken en te confronteren met de feiten. Ze ontdekt een 'spoor van hoop' en dan verwacht ze de donkere en zijn schaduw ...


Alaska Saedelaere, Ernst Ellert en Testare hebben er natuurlijk belang bij de hun resterende levenstijd te verlengen. Om dat mogelijk te maken moeten ze de tijdtafels van Amringhar vinden. De drie mannen zitten zonder ruimteschip op een planeet vast, maar iemand biedt hun de mogelijkheid hun tocht voort te zetten.


Oorspronkelijke titel: Der Dunkle und sein Schatten

Auteur: H.G. Ewers

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown