Sol-stelsel, Ponam, Virkan – januari 1170 NGT (4757 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1508 • 0018    SPOOR VAN HOOP


Hoofdpersonen: Gesil, Tamara Juntersman, Parvo len Mikkal, Per-E-Kit, Assu-Letel.


In het jaar 1147 krijgen de zo lang onderdrukte volkeren van de Melkweg na een lange en bittere strijd eindelijk weer de vrijheid. Niet alleen de Cantaro's en de andere hulptroepen van de geheimzinnige meesters van de straten konden worden uitgeschakeld, maar ook de meesters van de straten zelf, waarvan. uiteindelijk bleek, dat ze slechts een mimicry-manifestatie van het genie Monos bleken te zijn, de aartsvijand van Perry Rhodan.

Het is inmiddels begin januari van het jaar 1170. Sinds het einde van Monos zijn er twee decennia verstreken en het nieuwe tijdperk, dat eigenlijk aanbrak met het ontwaken van het Maanbrein, is dus allang aangebroken. Desondanks valt er in de Melkweg op het gebied van het overwinnen van het leed uit het verleden nog heel wat werk te verzetten.

Voor de dragers van de cellenactiveerders breekt er echter een moeilijke tijd aan. Ze moeten op bevel van HET hun levensverlengende apparaten inleveren en krijgen in plaats hiervan een celdouche, zodat ze nog 62 jaar te leven hebben. Het is duidelijk dat de superintelligentie een vergissing heeft gemaakt. HET stond de cellenactiveerderdragers oorspronkelijk een termijn van 20.000 jaar toe om hun kosmische taken te verrichten. De huidige verblijfplaats van HET is onbekend, zodat men de superintelligentie niet nog een keer met de ware feiten kan confronteren. Maar dan ontdekt Gesil een spoor van hoop ...


Het speurwerk van Gesil op de planeet van de technocraten leverde weinig op - en daarom zet ze haar speurtocht elders voort. Welke gevaren Gesil nog te wachten staan, is een thema, waarover H.G. Ewers in de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks schrijft.


Oorspronkelijke titel: Spur der Hoffnung

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn