Linguiden rijk – december 1169/januari 1170 NGT (4756/4757 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1507 • 0017    EILANDEN VAN DE MONSTERS


Hoofdpersonen: Atlan, Kassian, Maynti Herkrol, Cisoph Tonk, Luetfiye Kücüktekin, Aramus Shaenor.


In het jaar 1147 NGT worden de lang onderdrukte volkeren van de Melkweg na een lange en verbitterde strijd bevrijd.

Niet alleen de Cantaro's en de andere hulptroepen van de geheimzinnige meesters van de straten konden in de 'actie Exitus' worden uitgeschakeld, maar ook de meesters zelf. Ze hadden zich tenslotte ontpopt als manifestaties van het mimicry-genie Monos, de aartsvijand van Perry Rhodan.

Intussen is het voorjaar 1170. Het is meer dan twintig jaar geleden dat Monos is uitgeschakeld en het nieuwe tijdperk dat begon met het ontwaken van het brein op de Maan, is allang aangebroken. De herstelwerkzaamheden zijn in volle gang.

Voor de dragers van een cellenactiveerder breekt een harde tijd aan. HET heeft ze bevolen de levenschenkende apparaatjes in te leveren en als compensatie krijgen ze een celdouche die hun leven met 62 jaar zal verlengen.

Op zoek naar de twee mutanten die niet op Zwerver zijn verschenen komen Perry Rhodan en zijn vrienden al snel in aanraking met de Linguiden. Perry heeft een zeer positieve indruk van deze humanoïde wezens, maar Atlan heeft meer belangstelling voor de schaduwzijde in het leven van dit volk en hij ontdekt de eilanden van de monsters ...


Atlan is niet de enige die probeert te ontdekken wat er gebeurt en is gebeurd in de Melkweg. Gesil, de vrouw van Rhodan, is een van die personen. In NATHAN ontdekt ze een aanwijzing die misschien tot HET kan leiden.


Oorspronkelijke titel: Die Insel der Monster

Auteur: K.H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown