Kaokrat-stelsel, Simban-stelsel – 1145-1165 NGT (4732-4752 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1505 • 0015    DORINA, DE VREDESTICHTSTER


Hoofdpersonen: Dorina Vaccer, Segur Vaccer, Warna Vaccer, Garyo Kaymer, Balin Weydar, Aramus Shaenor.


In het jaar 1147 NGT worden de lang onderdrukte volkeren van de Melkweg na een lange en verbitterde strijd bevrijd.

Niet alleen de Cantaro's en de andere hulptroepen van de geheimzinnige meesters van de straten konden in de 'actie Exitus' worden uitgeschakeld, maar ook de meesters zelf. Ze hadden zich tenslotte ontpopt als manifestaties van het mimicry-genie Monos, de aartsvijand van Perry Rhodan.

Intussen is het december van. het jaar 1169. Het is meer dan twintig jaar geleden dat Monos is uitgeschakeld en het nieuwe tijdperk dat begon met liet ontwaken van het brein op de Maan, is allang aangebroken.

Toch zijn de herstelwerkzaamheden in de Melkweg nog in volle gang. Puin wordt opgeruimd, wonden worden geheeld, wat nog goed is wordt gerepareerd en nieuwe dingen worden opgebouwd. Voor de dragers van een cellenactiveerder breekt een harde tijd aan. HET heeft ze bevolen de levenschenkende apparaatjes in te leveren en als compensatie krijgen ze een celdouche die hun leven met 62 jaar zal verlengen. Op zoek naar de twee mutanten die niet op Zwerver zijn verschenen komen Perry Rhodan en zijn vrienden al snel in aanraking met de Linguiden. Een vrouw van dit volk aan wie men een bijzondere begaafdheid toeschrijft is Dorina, de vredestichtster ...


In de volgende aflevering van Perry Rhodan gaat Marianne Sydow dieper in op de bijzondere cultuur van de vredestichters.


Oorspronkelijke titel: Dorina, die Friedensstifterin

Auteur: Marianne Sydow

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown