Jergelen-stelsel – december 1169 NGT (4756 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1504 • 0014    DE MUTANTENZOEKERS


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Gucky, Myles Kantor, Enza Mansoor, Notkus Kantor, Gamin Sorren, Gerino Vaider.


Het jaar 1147 bracht met veel moeite en een lange verbitterde strijd de vrijheid voor de zo lang onderdrukte volkeren van de Melkweg. Niet alleen de Cantaro's en de andere hulptroepen van de geheimzinnige meesters van de straten konden worden uitgeschakeld tijdens de "actie Exitus", maar ook de meesters van de straten zelf, waarvan uiteindelijk bleek, dat ze slechts een mimicry-manifestatie van het genie Monos bleken te zijn, de aartsvijand van Perry Rhodan.

Het is inmiddels eind december van het jaar 1169. Sinds het einde van Monos zijn er twee decennia verstreken en het nieuwe tijdperk, dat eigenlijk aanbrak met het ontwaken van het Maanbrein, is (lus allang aangebroken. Desondanks valt er in de Melkweg op het gebied van het overwinnen van het leed uit het verleden nog heel wat werk te verzetten. Er moet puin worden geruimd, wonden moeten worden geheeld en oude waarden en normen moeten worden hersteld.

Voor de dragers van de cellenactiveerders breekt er echter een moeilijke tijd aan. Ze moeten op bevel van HET hun levensverlengende apparaten inleveren en krijgen in plaats hiervan een celdouche, zodat ze nog 62 jaar te leven hebben. Twee personen gaven geen gehoor aan het bevel en men probeert hun lot te achterhalen. Dat is de taak van de mutantenzoekers ...


De "mutantenzoekers" hebben het betreurenswaardige lot van Ras Tsjoebai en Fellmer Lloyd opgehelderd. De mutanten werden indirect het slachtoffer van het contact met een Linguide, net zo goed als dat die Linguide het slachtoffer van de wisselwerking met de beide mutanten werd - hetgeen door het ingrijpen van Gucky opnieuw werd bevestigd.

Meer over het eigenaardige volk van de Linguiden leest u in de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks.


Oorspronkelijke titel: Die Mutantensucher

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn