Topsid – 1169 NGT (4756 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1503 • 0013    CRISISGEVAL TOPSID


Hoofdpersonen: Dao-Lin-H'ay, Homer G. Adams, Shakian-Grod, Alker-Grod, Gorgol.


In het jaar 1147 NGT worden de lang onderdrukte volkeren van de Melkweg na een lange en verbitterde strijd bevrijd.

Niet alleen de Cantaro's en de andere hulptroepen van de geheimzinnige meesters van de straten konden in de 'actie Exitus' worden uitgeschakeld, maar ook de meesters zelf. Ze hadden zich tenslotte ontpopt als manifestaties van het mimicry-genie Monos, de aartsvijand van Perry Rhodan.

Intussen is het november van het jaar 1169. Het is meer dan twintig jaar geleden dat Monos is uitgeschakeld en het nieuwe tijdperk dat begon met het ontwaken van het brein op de Maan, is allang aangebroken.

Toch zijn de herstel werkzaamheden in de Melkweg nog in volle gang. Puin wordt opgeruimd, wonden worden geheeld, wat nog goed is wordt gerestaureerd en nieuwe dingen worden opgebouwd. Bij de reorganisatie van het leven in de Melkweg spelen machtspolitieke aspecten een belangrijke rol. Conflicten tussen volkeren en tussen gekloonde en natuurlijk geboren leden van hetzelfde volk blijven niet uit - een duidelijk voorbeeld is het crisisgeval Topsid ...


De dragers van een cellenactiveerder hebben het leven schenkende apparaatje moeten inleveren maar hun leven is 62 jaar verlengd door middel van een celdouche. Vlak nadat dat is gebeurd vertrekken Perry Rhodan en enkele anderen die vroeger een cellenactiveerder hebben gedragen, naar de Eastside van de Melkweg. Ze willen weten wat er met Ras Tsjoebai en Fellmer Lloyd is gebeurd.


Oorspronkelijke titel: Krisenfall Topsid

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown