EIDOLON en Zwerver – 1169 NGT (4756 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1502 • 0012    HET LAATSTE UITSTEL


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, HET, Atlan, Homunk, Clistor, Ronald Tekener.


Het jaar 1147 bracht met veel moeite en een lange verbitterde strijd de vrijheid voor de zo lang onderdrukte volkeren van de Melkweg. Niet alleen de Cantaro's en de andere hulptroepen van de geheimzinnige meesters van de straten konden worden uitgeschakeld tijdens de "actie Exitus", maar ook de meesters van de straten zelf, waarvan uiteindelijk bleek, dat ze slechts een mimicry-manifestatie van het genie Monos bleken te zijn, de aartsvijand van Perry Rhodan.

Het is inmiddels oktober van het jaar 1169. Sinds het einde van Monos zijn er twee decennia verstreken en het nieuwe tijdperk, dat eigenlijk aanbrak met het ontwaken van het Maanbrein, is dus allang aangebroken. Desondanks valt er in de Melkweg op het gebied van het overwinnen van het leed uit het verleden nog heel wat werk te verzetten. Er moet puin worden geruimd, wonden geheeld en oude waarden en normen moeten worden hersteld.

Dan, midden in het tijdperk van opbouw en de ommekeer, krijgen de dragers van de cellenactiveerders een bevel van de superintelligentie en de relatief onsterfelijken worden geconfronteerd met de zwaarste crisis uit hun leven. Binnen veertien dagen moeten ze hun levensverlengende apparaten bij HET inleveren en ze stellen zich bang de vraag: is dit het eind van hun lange weg - of komt het misschien toch nog tot het laatste uitstel ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks keren we HET en de voormalige activeerderdragers de rug toe en gaan we naar de Topsiders. Sinds het eind van de Cantaro heerschappij verloopt de ontwikkeling voor de Topsiders negatief.


Oorspronkelijke titel: Die letzte Frist

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn