Terra en Jergelen-stelsel – 1169 NGT (4756 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1501 • 0011    WEG ZONDER TERUGKEER


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Atlan, Homer G. Adams, Reginald Bull, Roi Danton, Eirene, Ras Tschubai, Fellmer Lloyd, Senfro Datalba.


In het jaar 1147 NGT worden de lang onderdrukte volkeren van de Melkweg na een lange en verbitterde strijd bevrijd.

Niet alleen de Cantaro's en de andere hulptroepen van de geheimzinnige meesters van de straten konden in de 'actie Exitus' worden uitgeschakeld, maar ook de meesters zelf. Ze hadden zich tenslotte ontpopt als manifestaties van het mimicry-genie Monos, de aartsvijand van Perry Rhodan.

Intussen is het eind september van het jaar 1169. Het is meer dan twintig jaar geleden dat Monos is uitgeschakeld en het nieuwe tijdperk dat begon met het ontwaken van het brein op de Maan, is allang aangebroken.

Toch is er nog veel te doen, de schade is nog niet hersteld. Wonden worden geheeld, wat nog bruikbaar is wordt hersteld en er worden veel nieuwe dingen gecreëerd.

Dan, midden in de periode van heropbouw, ontvangen de dragers van een cellenactiveerder de 'oproep der onsterfelijkheid' - en dat is het begin van de ergste crisis in het bestaan van de relatief-onsterfelijken. Ze hebben tot 15 oktober de tijd om de apparaten waarvan hun leven afhankelijk is, in te leveren bij HET. En ze vragen zich af of de reis naar Zwerver een weg zonder terugkeer is ...


Ook nu, net als in het begin van de duizenden jaren durende periode van relatieve onsterfelijkheid, is de reis naar Zwerver moeilijk.

Toch gaan Perry Rhodan en negen van zijn oude vrienden deze weg zonder te weten wat hun te wachten staat.


Oorspronkelijke titel: Weg ohne Wiederkehr

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown