Terra – 1149-1169 NGT (4736-4756 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1500 - 1599


22e cyclus:

DE LINGUIDEN


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1500 • 0010 (2000, week 10)    OPROEP DER ONSTERFELIJKHEID


Hoofdpersonen: Bliss, Julian Tifflor, Perry Rhodan, Eirene, Homunk.


Het jaar 1147 bracht met veel moeite en een lange verbitterde strijd de vrijheid voor de zo lang onderdrukte volkeren van de Melkweg. Niet alleen de Cantaro's en de andere hulptroepen van de geheimzinnige meesters van de straten konden worden uitgeschakeld tijdens de "actie Exitus", maar ook de meesters van de straten zelf, waarvan uiteindelijk bleek, dat ze slechts een mimicry-manifestatie van het genie Monos bleken te zijn, de aartsvijand van Perry Rhodan.

Het is inmiddels eind september van het jaar 1169. Sinds liet einde van Monos zijn er twee decennia verstreken en het nieuwe tijdperk, dat eigenlijk aanbrak met het ontwaken van het Maanbrein, is dus allang aangebroken.

Desondanks valt er in de Melkweg op het gebied van het overwinnen van het leed uit het verleden nog heel wat werk te verzetten, Er moet puin worden geruimd, wonden moeten worden geheeld en oude waarden en normen moeten worden hersteld.

Dan, midden in het tijdperk van opbouw en de ommekeer, ontvangen de activeerderdragers een oproep: de oproep der onsterfelijkheid ...


De "oproep van de onsterfelijkheid" heeft de dragers van de cellenactiveerders bereikt - dat zijn er na de dood van hun vrienden nog maar 12 in totaal en het luidt de ergste en grootste crisis van hun leven in. Ze dienen voor de vijftiende september hun levensverlengende apparaten bij HET in te leveren. En ze vragen zichzelf af: is de vlucht naar Zwerver een "weg zonder terugkeer" ...


Oorspronkelijke titel: Ruf der Unsterblichkeit

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt

© www.perrypedia.proc.org

Uitgeverij http://www.bigballoon.nl/perryrhodan

ISSN 1383-9861, prijs ƒ3,95 / 79 Bfr. / €1.79