Sol-stelsel, Melkweg – 30 mei-20 juni 1147 NGT (4734 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1499 • 0009    HET MAANBREIN ONTWAAKT


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Atlan, Julian Tifflor, Reginald Bull, Eirene, Willom.


Sinds Rhodan met zijn vloot is teruggekeerd uit Tarkan, heeft weten binnen te dringen in de afgesloten Melkweg en in contact is gekomen met de galactische vrijheidsstrijders, is er veel gebeurd goede en slechte dingen. In de strijd voor de vrijheid heeft men veel tegenslagen moeten incasseren, maar er zijn ook successen geboekt.

Dan, 15 mei van het jaar 1147 NGT, begint de 'actie Exitus'; voor de vrijheidsstrijders is het een strijd voor alles of niets.

Als de strijd is gestreden blijkt wat men kan bereiken met een slimme planning, enkele technische verrassingen en een goed moreel. De zeer machtige vijand die alle volkeren van de Melkweg in de greep leek te hebben, moet het opgeven.

Om vol profijt van deze overwinning te kunnen trekken moet Perry Rhodan een riskante ontmoeting met zijn aartsvijand accepteren.

Zelfs de dood van Rhodan moet op de koop toe worden genomen als men daarmee de Meesters van de Straten kan uitschakelen. Want alleen op die manier kan er een einde komen aan de Apocalyps en is het begin van een nieuwe tijd mogelijk. Die nieuwe tijd breekt aan als het Maanbrein ontwaakt ...


Met het verschijnen van nummer 1500 van de Perry-Rhodan-serie maken we een tijdsprong van het jaar 1147 NGT naar het jaar 1169.

In de Melkweg werden puin en brokstukken opgeruimd, veel van wat nog bruikbaar was, werd gerestaureerd en vele nieuwe dingen ontstonden. Dan, in een periode van heropbouw en diepgaande veranderingen, krijgen de dragers van een cellenactiveerder een oproep ...


Oorspronkelijke titel: Das Mondgehirn erwacht

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown