Seriphos-stelsel, Loka-stelsel – mei 1147 NGT (4734 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1498 • 0008    DE DOOD VAN RHODAN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Ronald Tekener, Ager Catomen, Atlan, Ondri Nettwon.


Het jaar 1147 is aangebroken. Het jaar, waarin de beslissing valt of de bewoners van de Melkweg al dan niet zoals de afgelopen paar honderd jaar verslaafd zullen blijven of dat ze hun vrijheid en onafhankelijkheid terug zullen krijgen.

Sinds Perry Rhodan met de deelnemers aan de Tarkan-vloot is teruggekeerd en ze zich een weg in de afgesloten Melkweg hebben weten te banen, is er veel gebeurd - zowel positief als negatief. Voor de vrijheid boekte men overwinningen, maar men moest ook vele tegenslagen en nederlagen verwerken.

Nu, op 15 mei van het jaar 1147, gaat het om alles of niets. De strijdkrachten van de WIDDER en hun bondgenoten beginnen aan "actie Exitus ", en men levert het beslissende gevecht.

Dat het hen lukt, de supermachtige vijand te overwinnen, danken ze aan de slimme planning en enkele technische verrassingen - en natuurlijk hun onbedwingbare wil om te vechten.

Alleen moet er nog een prijs voor worden betaald, wanneer de overwinning allesomvattend en totaal moet zijn. Wanneer Perry Rhodan zijn afspraak maakt, vermoedt hij, dat die prijs erg hoog zal zijn - maar niet, hoe hoog. De prijs is de dood van Rhodan ...


De ontmoeting op Palkaru verliep heel anders dan de meesten hadden gevreesd. Dat was het einde van de laatste dag van de Apocalyps - en er breekt een nieuw tijdperk aan.


Oorspronkelijke titel: Rhodans Tod

Auteur: K.H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn