Terra – maart 1147 NGT (4734 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1494 • 0004    JACHT OP GESIL


Hoofdpersonen: Gesil, Alaska Saedelaere, Testare, Ernst Ellert, Korbin, Tovaa, Metusal, Paunaro, Remin Killian.


Het jaar 1147 is aangebroken. Het jaar, waarin de beslissing valt of de bewoners van de Melkweg al dan niet zoals de afgelopen paar honderd jaar verslaafd zullen blijven of dat ze hun vrijheid en onafhankelijkheid terug zullen krijgen.

Sinds Perry Rhodan met de deelnemers aan de Tarkan-vloot is teruggekeerd en ze zich een weg in de afgesloten Melkweg hebben weten te banen, is er veel gebeurd - zowel positief als negatief, Voor de vrijheid boekte men overwinningen, maar men moest ook vele tegenslagen en nederlagen verwerken.

Nu, in het voorjaar van 1147, nadert het moment, waarop de bevrijders van de Melkweg en de Cantaro's, de gekloonde wezens en de zogenaamde Meesters van de Straten het beslissende gevecht zullen voeren. Het strijdtoneel is bekend, het beeld ligt vast en de acteurs treffen de laatste voorbereidingen voor hun optreden.

Toch gebeuren er aan weerskanten enkele onverwachte dingen. Een gebeurtenis, die zich vele honderden jaren geleden heeft afgespeeld, trekt daarbij bijzonder de aandacht: de "gevangenis van de kosmokrate" wordt ontdekt, en de gevangenen worden bevrijd. Maar de vluchtelingen van Uxbataan hebben nog maar net een toevluchtsoord gevonden, of de jacht op Gesil wordt geopend ...


Het moment van de definitieve strijd, waarbij het voor de bewoners van de Melkweg om de beslissing over hun voortbestaan gaat, komt steeds dichterbij. Maar voordat die strijd ontbrandt, vindt er eerst nog een generale repetitie plaats ...


Oorspronkelijke titel: Jagd auf Gesil

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn