Melkweg, Hangay, Uxbataan – 447 - 1147 NGT (4034 - 4734 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1493 • 0003    DE GEVANGENIS VAN EEN KOSMOKRATE


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere, Eladeru, Namru nad Eelam, Testare, Gesil, Ernst Ellert.


Het jaar 1147 is aangebroken, het jaar waarin de beslissing zal vallen of de bewoners van de Melkweg in slavernij zullen blijven leven zoals al eeuwen tiet geval is, of dat ze eindelijk weer de hun toekomende vrijheid en onafhankelijkheid zullen terugkrijgen.

Sinds Perry Rhodan met de deelnemers aan de Tarkan-expeditie is teruggekeerd, zich een weg heeft gebaand naar de afgesloten Melkweg en op de Galactische verzetsstrijders is gestoten is er veel gebeurd - in positieve en negatieve zin. Voor de zaak van de vrijheid werden zowel successen als tegenslagen geboekt.

Nu echter, in het voorjaar van 1147, nadert de dramatische strijd tussen de bevrijders en de onderdrukkers van de galaxie zijn climax. De onderdrukkers zijn niet alleen de Cantaro's, maar ook zij die deze gekloonde slavenhouders besturen, de zogenaamde Meesters van de Straten. Het toneel is bekend, het bedrijf staat vast, en de acteurs treffen de laatste voorbereidingen voor hun op-treden.

Hieraan voorafgaand gebeuren echter nog enkele onverwachte dingen aan beide zijden. Een gebeurtenis, niet een voorgeschiedenis die al eeuwen duurt, is wel heel bijzonder. Alaska Saedelaere, die zijn Cappin-partner zoekt waarmee hij jaren heeft samengewerkt, ontdekt de gevangenis van een Kosmokrate ...


Als ze na het verlaten van hun gevangenis achter de ruimtetijdplooi ontdekken op welke planeet ze terecht zijn gekomen is dat voor alle vluchtelingen van Uxbataan een geweldige verrassing.


Oorspronkelijke titel: Das Gefängnis der Kosmokratin

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk