Sol-stelsel – maart/april 1147 NGT (4734 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1491 • 0001    REIS NAAR TERRA


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Emzafor, Ayshupon, Hewell Storn, Frank Lindorn, Hela, Thora, Mort Gerrin.


Het jaar 1147 is aangebroken, het jaar waarin de beslissing zal vallen of de bewoners van de Melkweg in slavernij zullen blijven leven zoals al eeuwen het geval is, of dat ze eindelijk weer de hun toekomende vrijheid en onafhankelijkheid zullen terugkrijgen.

Sinds Perry Rhodan met de deelnemers aan de Tarkan-expeditie is teruggekeerd, zich een weg heeft gebaand naar de afgesloten Melkweg en op de Galactische verzetsstrijders is gestoten is er veel gebeurd - in positieve en negatieve zin. Voor de zaak van de vrijheid werden zowel successen als tegenslagen geboekt.

Nu echter, in het voorjaar van 1147, nadert de dramatische strijd tussen de bevrijders en de onderdrukkers van de galaxie zijn climax. De onderdrukkers zijn niet alleen de Cantaro's, maar ook zij die deze gekloonde slavenhouders besturen, de zogenaamde Meesters van de Straten. Het toneel is bekend, het bedrijf staat vast, en de acteurs treffen de laatste voorbereidingen voor hun optreden.

Hieraan voorafgaand gebeuren echter nog enkele onverwachte dingen aan beide zijden. Zo is er bijvoorbeeld Daarshol, de eerzuchtige Cantaro wiens streven ingaat tegen de plannen van de Meesters van de Straten - en er is Perry Rhodan, die zijn leven op het spel zet. Want hij onderneemt de reis naar Terra ...


Hij liet zich niet tegenhouden, moest zich in het hol van de leeuw begeven, Terra, de planeet die hij al in geen eeuwen meer had gezien. Maar toen ontdekte hij tot zijn ontzetting dat de Aarde was verworden tot een paradijs voor zombies... Het verslag van de avonturen van Perry Rhodan na zijn terugkeer naar de planeet, waar hij oorspronkelijk vandaan komt, wordt voortgezet in de volgende aflevering van de serie.


Oorspronkelijke titel: Transit nach Terra

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk