Chrukodh-stelsel, Humanidroom, Sol-stelsel – juni 1146-maart 1147 NGT (4733-4734 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1490 • 9952    EINDSTATION SOL


Hoofdpersonen: Daarshol, Cemaach, Peeroush, Clistor, Carol Shmitt, Dorian Waiken, Remin Killian, Simedon Myrrho.


Tegen het eind van het jaar 1146 NGT is de al eeuwendurende heerschappij van de Cantaro's en de wezens, die boven deze gekloonde droïden staan, allang zo stevig gevestigd, dat niemand daar iets aan lijkt te kunnen veranderen.

Dat blijkt een vergissing te zijn. Perry Rhodan en de overige teruggekeerde ruimtevaarders uit Tarkan, proberen samen met de vrijhandelaren en de leden van de verzetsorganisatie WIDDER de gewelddadige overheersers van de Melkweg ten val te brengen. Ondanks de woedende aanvallen van de oppermachtige vijand is men in staat, de tegenstander enkele zeer gevoelige nederlagen toe te brengen. Bovendien treft men de voorbereidingen voor een grootscheepse aanval op de Melkweg, waarvoor al met succes de nodige missies zijn uitgevoerd.

Dan breekt het jaar 1147 NGT aan. Terwijl de aanvallers en de verdedigers de laatste voorbereidingen voor de beslissende slag om de Melkweg treffen, is er onder de Cantaro's een supremator, die alles op het spel zet om zich helemaal naar de top van de macht te werken.

De ambitieuze eenling heeft een hoog doel op het oog - met als eindstation SOL ...


Voor Daarshol, die de allerhoogste rang in de machtsstructuur van de Melkweg op het oog had, bleek het Sol-stelsel het eindstation van zijn leven te zijn. Nu zet Perry Rhodan zijn leven op het spel, want de Terraan probeert in het Sol-stelsel te komen ...


Oorspronkelijke titel: Endstation Sol

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn