Aptulat – december 1146 NGT (4733 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1487 • 9949    OPSTAND IN DE GEN-FABRIEK


Hoofdpersonen: Peeroush, Ilmarem, Yrmakarem, Taphon, Gasga.


Tegen het einde van het jaar 1146 NGT zou de al eeuwenlang durende overheersing van de Melkweg door de Cantaro's en de bestuurders van deze gekloonde wezens zo geconsolideerd moeten zijn, dat niemand er nog iets aan zou kunnen veranderen.

Maar inmiddels is allang gebleken dat dit idee niet opgaat. Perry Rhodan, samen met de groep die van Tarkan is teruggekeerd, de Vrijhandelaren en de leden van de galactische verzetsorganisatie WIDDER hebben ondanks enorme problemen en woedende aanvallen van hun oppermachtige tegenstander al diverse keren bewezen dat ze zich niet zo makkelijk laten onderwerpen.

Integendeel: de oppositie is zonder meer in staat gevoelige klappen uit te delen en voorbereidingen te treffen voor een totale aanval op de gewelddadige overheersers van de Melkweg. Op diverse plaatsen is dat tijdens recente acties overduidelijk gebleken.

Terwijl men nu op Helios, het hoofdkwartier van WIDDER, met man en macht werkt aan de voorbereiding van de aanval, blijkt dat ook de tegenstander niet stil zit.

Zijn voorbereidingen concentreren zich op het Aptut-stelsel, het thuisstelsel van de Anti's. Daar, op de planeet Aptulat, gebeuren verschrikkelijke dingen. En daar komt het dan ook tot de opstand in de gen-fabriek ...


Wat er met de Octo's, het zogenaamde "genenafval", verder gebeurt verhaalt K.H. Scheer in de volgende Perry Rhodan aflevering.


Oorspronkelijke titel: Rebellion in der Gen-Fabrik

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk