Scarfaaru-stelsel – november 1146 NGT (4733 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1485 • 9947    ATELIER VAN DE ZOEKENDEN


Hoofdpersonen: Sato Ambush, Lingam Tennar, Loydel Shvartz, Morton Jonkiphar, Gernoth Falversboom, Shaarim, Varonzem.


In de herfst van het jaar 1146 NGT zou de al eeuwenlang durende overheersing van de Melkweg door de Cantaro's en de bestuurders van deze gekloonde wezens zo geconsolideerd moeten zijn, dat niemand daar nog iets aan zou kunnen veranderen.

Toch probeert Perry Rhodan met de groep die van Tarkan is teruggekeerd, de Vrijhandelaren en de leden van de galactische verzetsorganisatie WIDDER, de machthebbers van de Melkweg ten val te brengen en de onderdrukte volkeren hun vrijheid terug te geven.

De inspanningen van de verzetsstrijders worden aanvankelijk zelfs met succes bekroond ondanks hun veel geringere militaire kracht. Maar later komen de vrijheidsvechters door groots opgezette tegenoffensieven in de verdrukking.

Toch zijn WIDDER en hun bondgenoten in staat de aanvallers krachtig weerstand te bieden, en zelfs beginnen ze toekomstige acties voor te bereiden.

Een van deze voorbereidende stappen betreft het leggen van contact met de geheimzinnige Nakken, die in het Humanidroom verblijven. Drie verbindingsmannen bereiken langs omwegen en niet geheel vrijwillig het beoogde doel - het Atelier van de Zoekenden ...


Sato Ambush, de pararealist, heeft het klaargespeeld. Van de in het Humanidroom verblijvende Nakken zijn er hem tweehonderd beschikbaar gesteld voor samenwerking met de verzetsstrijders. Met zijn kleine vloot is hij nu samen met zijn kostbare lading vertrokken van Lokvorth naar een nieuw reisdoel. Daarna verloopt een en ander niet precies zoals voorzien ...


Oorspronkelijke titel: Werkstatt der Sucher

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk