Heleios en ruimtevesting Shomrach – september 1146 NGT (4733 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1482 • 9944    SOLOPRESTATIE VAN EEN BUITENSTAANDER


Hoofdpersonen: Homer G. Adams, Scott Huggin, Shambakh, Loydel Shvartz, Reginald Bull, Aaron.


In de zomer van het jaar 1146 NGT is de al eeuwendurende heerschappij van de Cantaro's en de wezens, die boven deze droïden staan, allang zo stevig gevestigd, dat niemand daar iets aan lijkt te kunnen veranderen.

Perry Rhodan en de overige teruggekeerde ruimtevaarders uit Tarkan, die met een vertraging van bijna 700 jaar de Melkweg bereikten, proberen samen met de vrijhandelaren onder leiding van Ronald Tekener en Roi Danton en de leden van de verzetsorganisatie WIDDER onder leiding van Homer G. Adams de gewelddadige overheersers van de Melkweg ten val te brengen.

De vertwijfelde pogingen van de verzetsstrijders leveren ondanks de enorme overmacht van de vijand toch enkele grote successen op - toch lijkt het er op, dat dagen van het verzet definitief zijn geteld. De vijand start op alle fronten grootscheepse aanvallen.

Terwijl de organisatie WIDDER verbitterd strijd voert om te overleven, zoekt men wanhopig naar middelen en manieren om de vijand gevoelig te raken. Zo brengt de bemanning van een bijna schrootrijp ruimteschip tijdens een riskante missie in de randzone van de Melkweg de Cantaro's een zeer gevoelige nederlaag toe, waarbij een ruimtefort wordt vernietigd. Daarna volgt de soloprestatie van een buitenstaander ...


Hoewel de offensieven van de Cantaro's worden voortgezet, lijkt het verzet in staat, zelf ook grote tegenoffensieven en plannen te kunnen lanceren - waarmee men de vijand flink hoopt te raken. Een belangrijk aspect in dit verband is de gebeurtenis "in de ruïnes van Lokvorth"...


Oorspronkelijke titel: Der Alleingang des Aussenseiters

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn