Heleios en Southside van de Melkweg – augustus 1146 NGT (4733 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1481 • 9943    GEEN KANS VOOR RUIMTEFORT CHOKTASH


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Loydel Shvartz, Constancca, Finnek Strabo, Guilar Maru, Khebikto, Quaroch.


In de zomer van het jaar 1146 NGT zou de eeuwenlange heerschappij van de Cantaro's en hun helpers die de klonenlegers sturen en controleren, zo sterk moeten zijn dat niemand iets aan de toestand kan veranderen.

Toch proberen Perry Rhodan en zijn vrienden die terugkeren uit Tarkan, de Vrijhandelaren en de galactische verzetsorganisatie WIDDER de overheersers van de Melkweg ten val te brengen en de onderworpen volkeren de verloren vrijheid terug te geven.

De verzetsstrijders slagen er zelfs in de tegenstander gevoelige klappen te geven, maar ra de Amagorta-expeditie van Rhodan schijnen de dagen van de vrijheidsstrijders geteld te zijn omdat de tegenstander een massaal tegenoffensief inzet.

De Widders en hun bondgenoten vechten verbitterd voor hun bestaan en tegelijkertijd zoeken ze manieren om de tegenstander te verzwakken. Bijvoorbeeld de bemanningsleden van een ruimteschip dat rijp is voor de schroothoop. Tijdens een meer dan riskante missie aan de rand van de galaxie weten ze de Cantaro's gevoelig te treffen, waarna er geen kans voor ruimtefort Choktash meer is ...


Ondanks het aanhoudende offensief van de Cantaro's blijft WIDDER met vallen en opstaan vechten tegen de bezetter. De vrijheidsstrijders winnen terrein door acties op grote schaal en af en toe door een soloprestatie.


Oorspronkelijke titel: Keine Chance für Raumfort Choktash

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown