Maahkora – juli 1146 NGT (4733 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1480 • 9942    DE BANNELINGEN VAN MAAHKORA


Hoofdpersonen: Reddeldich, Robbery, Drenshoor, Sato Ambush, Icho Tolot, Tenquo Dharab, Lingam Tennar, Varonzem.


In de zomer van het jaar 1146 NGT is de al eeuwen durende heerschappij van de Cantaro's en de wezens, die boven deze droïden staan, allang zo stevig gevestigd, dat niemand daar iets aan lijkt te kunnen veranderen.

Perry Rhodan en de overige teruggekeerde ruimtevaarders uit Tarkan, die met een vertraging van bijna 700 jaar de Melkweg bereikten, zijn zich dit inmiddels pijnlijk bewust. De Terraan, de vrijhandelaren onder leiding van Ronald Tekener en Roi Danton en de leden van de verzetsorganisatie WIDDER onder leiding van Homer G. Adams proberen desondanks de gewelddadige overheersers van de Melkweg ten val te brengen.

De vertwijfelde pogingen van de verzetsstrijders leveren onder de enorme overmacht van de vijand enkele grote successen op - toch lijkt het er op, dat dagen van het verzet definitief zijn geteld. De vijand start op alle fronten grootscheepse aanvallen.

Terwijl de organisatie WIDDER verbitterd strijd voert om te overleven, besluit de pararealist Sato Ambush een belangrijke aanwijzing op de planeet Lokvorth na te trekken. Lokvorth is de planeet, waarvan de bewoners ooit het humanidroom bouwden.

Tegelijkertijd wordt er een andere actie opgestart, want de Widders willen de smaad van het mislukte reddingsplan voor Siga uitwissen. Daarom zetten ze zich in voor de bannelingen van Maahkora ...


Nadat men tot de conclusie is gekomen, dat de SHF-zender alleen dan goed zal functioneren, wanneer het centrale plasma van de Posbi's volledig kan worden ingezet, zit met opgescheept met een moeilijk probleem: er moet een manier worden gevonden, het centrale plasma in de afgeschermde Melkweg te brengen, zonder dat de Cantaro's daar effectief iets tegen kunnen ondernemen.


Oorspronkelijke titel: Die Verbannten von Maahkora

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn