Karapon – 491 NGT (4078 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1476 • 9938    DRIE TEGEN KARAPON


Hoofdpersonen: Ernst Ellert, Zjumandiok, Fhey-Djon, Daok-Demm, Thoy-Dak, Simed Myrrh.


In de zomer van het jaar 1146 NGT is de al eeuwen durende heerschappij van de Cantaro's en de wezens, die boven deze droïden staan, allang zo stevig gevestigd, dat niemand daar iets aan lijkt te kunnen veranderen.

Perry Rhodan en de overige teruggekeerde ruimtevaarders uit Tarkan, die met een vertraging van bijna 700 jaar de Melkweg bereikten, zijn zich dit inmiddels pijnlijk bewust. De Terraan, de vrijhandelaren onder leiding van Ronald Tekener en Roi Danton en de leden van de verzetsorganisatie WIDDER onder leiding van Homer G. Adams proberen desondanks de gewelddadige overheersers van de Melkweg ten val te brengen.

De vertwijfelde pogingen van de verzetsstrijders leveren onder de enorme overmacht van de vijand enkele grote successen op - toch lijkt het er op, dat de dagen van het verzet definitief zijn geteld. De vijand start op alle fronten grootscheepse aanvallen.

Ondertussen spelen er ook dingen een rol, die uit de vijfde eeuw NGT stammen. We doelen daarop op de speurtocht naar de verdwenen vrouw van Rhodan. Daarbij speelt Ernst Ellert, de voormalige teletemporariër, een belangrijke rol. Zelfs als een gevangene is hij vindingrijk en sluw, want hij richt het bondgenootschap op van de drie tegen Karapon ...


In de roman, die de volgende week verschijnt en door H.G. Ewers werd geschreven, wordt de rest van de speurtocht van Ernst Ellert beschreven.


Oorspronkelijke titel: Drei gegen Karapon

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn