Asporc, Conjonk – 490, 491 NGT (4077, 4078 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1475 • 9937    OP HET SPOOR VAN GESIL


Hoofdpersonen: Ernst Ellert, Testare, Ran, Vaanles.


In de zomer van het, jaar 1146 NGT zou de eeuwenlange, heerschappij van de Cantaro's en hun helpers die de klonenlegers sturen en controleren, zo sterk moeten zijn dat niemand iets aan de toestand kan veranderen.

Perry Rhodan en zijn vrienden die uit Tarkan terugkeren, de Vrijhandelaren onder leiding van Ronald Tekener en Roi Danton en de Widders onder leiding van Homer G. Adams proberen desondanks de misdadige overheersers van de Melkweg ten val te brengen en de onderworpen volkeren de verloren vrijheid terug te geven.

De vertwijfelde verzetsstrijders slagen er zelfs in de veel sterkere vijand gevoelige klappen te geven, maar na de geslaagde Amagorta-expeditie van Rhodan wordt het steeds duidelijker dat de dagen van de vrijheidsstrijders zijn geteld. De tegenstander is begonnen met een zwaar offensief op alle fronten.

In de ontwikkeling van de toestand in de Melkweg speelt, een gebeurtenis een rol die zich heeft afgespeeld in een ver verleden, in de vijfde eeuw NGT: de verdwijning van de vrouw van Perry Rhodan. De teletemporariër Ernst Ellert en de Cappin Testare blijven hardnekkig zoeken en komen op het spoor van Gesil ...


Ook de volgende uitgave van Perry Rhodan speelt in het jaar 491 NGT.


Oorspronkelijke titel: Auf Gesils Spuren

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown