Nirva, Schotschi – mei 1146 NGT (4733 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1474 • 9936    HET OPPERSTE GEZAG


Hoofdpersonen: Pedrass Foch, Simedon Myrrho, Daarshol, Pripoch, Dokh.


In de Melkweg van de mensheid is het medio mei van het jaar 1146 NGT. Mocht er ooit een kans hebben bestaan, het lot van de Galaxers positief te beïnvloeden, dan lijkt dat nu niet meer mogelijk te zijn. De Cantaro's hebben de volledig afgesloten Melkweg in een ijzeren greep en het verzet, onder meer van de organisatie WIDDER, is veel te zwak om daar effectief iets aan te doen.

Perry Rhodan en de overige teruggekeerde ruimtevaarders uit Tarkan, die met een vertraging van bijna 700 jaar de Melkweg bereikten, zijn zich dit inmiddels pijnlijk bewust. De Terraan vecht echter verbitterd door, ook al maakt een nog onbekende vijand het hem heel erg moeilijk.

Successen en mislukkingen houden de balans van de vrijheidsstrijders in evenwicht - en dat is al verwonderlijk, wanneer men rekening houdt met de machtsmiddelen van de vijand. Dan schijnt er echter een nieuwe fase aan te breken in de verbitterde strijd om de vrijheid in de Melkweg. Kort na de geslaagde Amagorta-expeditie wordt de situatie voor het verzet uiterst kritiek. De meesters van de straten lanceren een groot offensief en de Widders moeten om het overleven vechten.

Ongeveer rond hetzelfde tijdstip wordt een dood gewaande Drakist actief in de directe omgeving van de beheersers van de Melkweg en verschijnt voor het opperste gezag ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks keren we terug naar het jaar 491 NGT en houden ons bezig met een thema, dat de laatste tijd nauwelijks aan bod is gekomen. We hebben het hier over de speurtocht naar Gesil! Clark Darlton schrijft daar nu over. De hoofdrolspeler in zijn verhaal is Ernst Ellert.


Oorspronkelijke titel: Das Supremkommando

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn