Amagorta-Black Hole – mei 1146 NGT (4733 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1471 • 9933    MUSEUM VAN DE ARCHEONTEN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Atlan, Gucky, Valinet, Sailor, Ginnimar, Donovan.


In de Melkweg is het mei van het jaar 1146 NGT. Als er ooit een kans zou hebben bestaan de geschiedenis van de Galaxers een wending te geven, dan bestaat die kans nu allang niet meer want de heerschappij van de Cantaro's lijkt zo krachtig dat men zich niet kan voorstellen dat de oppositie, die zich concentreert in de ondergrondse organisatie WIDDER, er met succes tegen kan vechten.

Perry Rhodan en de andere Galaxers die met een vertraging van zevenhonderd jaar terugkeren uit het universum Tarkan, zijn zich daar pijnlijk van bewust maar ze berusten niet. De grote Terraan blijft onvermoeibaar vechten, ook al maakt een onbekende vijand het hem persoonlijk erg moeilijk.

De laatste tijd behalen de rebellen evenveel overwinningen als dat ze verliezen lijden - en dat is bijna een wonder als men bedenkt dat de vijand veel en veel sterker is. Ook hebben de verzetsstrijders tijdens een zeer riskante actie belangrijke informatie over de hiërarchische verhoudingen bij de tegenstanders gekregen. Nu ze die informatie hebben vertrekt Perry Rhodan met enkele medewerkers om Amagorta te vinden, het museum van de Archeonten ...


Ze bereikten Amagorta en werden getuigen van de eeuwigheid. Tot nu toe hebben Perry Rhodan en zijn vrienden slechts een deel van de dramatische geschiedenis van de archeonten gehoord. Wat er gebeurt met de nalatenschap van het volk dat in lang vervlogen tijden het net van zwarte sterrenstraten heeft aangelegd, wordt door Ernst Vlcek verteld in de volgende aflevering.


Oorspronkelijke titel: Museum der Archeonten

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown