Halpora-stelsel – 1146 NGT (4733 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1468 • 9930    CENTRALE PLASMA IN NOOD


Hoofdpersonen: Icho Tolot, Domo Sokrat, Tenquo Dharab, Pantalon, Punternat, Lingam Tennar, Varonzem.


Terwijl Perry Rhodan en de overige teruggekeerde ruimtevaarders uit Tarkan, die met een vertraging van bijna 700 jaar de Melkweg bereikten, in het voorjaar van het jaar 1146 NGT met wisselend succes samen met de leden van de geheime organisatie WIDDER en de vrijhandelaren van Roi Danton en Ronald Tekener acties ondernemen tegen de Cantaro's, die de afgesloten Melkweg in een wurggreep houden en achter de geheimen van de onderdrukkers proberen te komen, spelen er zich ver weg van de Melkweg dingen af, die voor de galactische vrijheidsstrijders van groot belang zouden kunnen zijn.

Die gebeurtenissen vinden plaats in NGC 224, in de Andromedanevel dus, waar het als uitgeroeid te boek staande volk van de Haloeters na een lange odyssee door de ruimte een nieuwe thuishaven in het Halpora-stelsel heeft gevonden. Daar zijn ze eindelijk door Domo Sokrat en Icho Tolot gevonden, die niet wilden geloven, dat ze de laatsten van hun ras waren.

Maar niet alleen de Haloeters wonen in het Halpora-stelsel, maar ook het centrale plasma van de Honderdzonnenwereld heeft zich daar gevestigd, compleet met zijn entourage, dat uit Posbi's en Matten-Willy's bestaat.

Tolot en Sokrat begeven zich snel naar de verblijfplaats van de oude bondgenoot van de mensheid, want door een onbekende oorzaak verkeert het Centrale Plasma in nood ...


Deze aflevering speelt vooral af op de planeet Dongan waar de koepels van het centrale plasma staan. Tolot en Sokrat begeven zich snel naar de verblijfplaats van de oude bondgenoot van de mensheid, want door een onbekende oorzaak verkeert het in nood. Er wordt door de Nakken een onbekende stof toegevoegd aan het verzorgingssysteem van het centrale plasma. Het blijkt dat dit eerst een negatieve effect op de plasma heeft voordat het een blijvende verbetering kan veroorzaken.

De Nakken ondersteunen een project van de Haloeters om een stoorzender voor het controlenetwerk van de Cantaro te ontwikkelen.


Vanuit Andromeda keren we in de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks terug naar Helios, het nieuwe hoofdkwartier van de organisatie WIDDER. Sato Ambush, de pararealist, start daar een uitgebreid experiment op om een belangrijk geheim van de Cantaro's op te sporen.


Oorspronkelijke titel: Zentralplasma in Not

Auteur: Marianne Sydow

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn