Halpat – 485-1146 NGT (4072-4733 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1467 • 9929    GESCHIEDENIS VAN HET VERDWENEN VOLK


Hoofdpersonen: Icho Tolot, Domo Sokrat, Pantalon, Tenquo Dharab, Achan Alar, Asfath Tasag.


In de melkweg is het jaar 1146 NGT net begonnen. Als er ooit een kans zou hebben bestaan de geschiedenis van de Galaxers een wending te geven, dan bestaat die kans nu allang niet meer want de heerschappij van de Cantaro's over de afgesloten Melkweg lijkt zo krachtig dat men zich niet kan voorstellen dat de oppositie die zich concentreert in de ondergrondse organisatie WIDDER, er met succes tegen kan vechten.

Perry Rhodan en de andere Galaxers die met een vertraging van zevenhonderd jaar terugkeren uit het universum Tarkan, zijn zich daar pijnlijk duidelijk van bewust maar ze berusten niet. De grote Terraan blijft onvermoeibaar vechten ook al maakt een onbekende vijand het hem persoonlijk zeer moeilijk.

De laatste tijd behalen de verzetsstrijders evenveel overwinningen als dat ze verliezen lijden - en dat is bijna een wonder als men bedenkt dat de vijand veel en veel sterker is.

Rhodan en zijn groep zijn niet de enigen die taai doorvechten om hun doel te bereiken: nadat Icho Tolot en Domo Socrates, twee Haloeters, ongeveer een jaar naar hun verdwenen volk hebben gezocht vinden ze in maart 1146 eindelijk hun soortgenoten en ze horen de geschiedenis van het verdwenen volk ...


Die gebeurtenis vindt plaats in NGC 224, in de Andromedanevel, waar het als uitgeroeid te boek staande volk van de Haloeters na een lange odyssee door de ruimte een nieuwe thuishaven in het Halpora-stelsel heeft gevonden. Daar zijn ze eindelijk door Domo Sokrat en Icho Tolot gevonden, die niet wilden geloven, dat ze de laatsten van hun ras waren.

Maar niet alleen de Haloeters wonen in het Halpora-stelsel, maar ook het centrale plasma van de Honderdzonnenwereld heeft zich daar gevestigd, compleet met zijn entourage, dat uit Posbi's en Matten-Willy's bestaat.


De volgende aflevering van Perry Rhodan speelt zich ook af in het Halporastelsel, deze keer vooral op de planeet Dongan waar de koepels van het centrale plasma staan. Door de activiteiten van onbekenden is het Centrale Plasma in nood geraakt ...


Oorspronkelijke titel: Historie der Verschollenen

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown