HX-DOOR, Heleios – januari-maart 1146 NGT (4733 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1465 • 9927    SCHAAK DE KLOON


Hoofdpersonen: Iliam Tamsun, Gann kel Pokred, Ferren a Pitt, Mos Hastes, Cisoph Tonk, Harold Nyman, Perry Rhodan, Ronald Tekener.


In de Melkweg is het jaar 1146 NGT net begonnen. Als er ooit een kans zou hebben bestaan om de geschiedenis van de Galaxers een wending te geven, dan bestaat die kans nu allang niet meer want de heerschappij van de Cantaro's over de afgesloten Melkweg lijkt zo krachtig dat men zich niet kan voorstellen dat de oppositie, die zich concentreert in de ondergrondse organisatie WIDDER, er met succes tegen kan vechten.

Perry Rhodan en de andere Galaxers die met een vertraging van zevenhonderd jaar terugkeren uit het universum Tarkan, zijn zich daar pijnlijk van bewust maar ze berusten niet. De grote Terraan blijft onvermoeibaar vechten ook al maakt een onbekende vijand het hem persoonlijk zeer moeilijk.

De laatste tijd behalen de vrijheidsstrijders even veel overwinningen als dat ze verliezen lijden - en dat is bijna een wonder omdat de vijand veel en veel sterker is.

Perry Rhodan en zijn medestrijders moeten een nieuwe klap incasseren. Ze hebben de slag van het spook van Phoenix nog niet verwerkt als ze een ongelooflijk bericht krijgen dat leidt tot een moeilijke actie: schaak de kloon ...


Een kloon van Harold Nyman verschijnt bij X-DOOR en vliegt de BASIS  naar de Melkweg. Op een voor de Hamiller-Buis verborgen ontmoetingsplaats wordt de kloon overweldigd en bezet men het dragerschip met een noodbemanning van Widder-onderdanen.


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks springen we over van de BASIS naar de HALOETA. De Haloeters Icho Tolot en Domo Socrates zijn in gezelschap van de Posbi Pantalon al ongeveer een jaar op zoek naar de planeet waarop het verdwenen of uitgeroeide volk van de Haloeters zich teruggetrokken zou hebben.


Oorspronkelijke titel: Schach dem Klon

Auteur: K. H. Scheer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown