Heleios, Phoenix – december 1145 - 5 februari 1146 NGT (4732-4733 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1464 • 9926    HET SPOOK VAN PHOENIX


Hoofdpersonen: Sato Ambush, Irmina Kotschistowa, Jennifer Thyron, Perry Rhodan, Roi Danton, Ronald Tekener, Pradu men Kaan, Frodar Huggins.


In het eigen melkwegstelsel dat Perry Rhodan en de overige teruggekeerde ruimtevaarders uit Tarkan met een vertraging van bijna 700 jaar bereiken, zijn verschrikkelijke dingen gebeurd. Ni,., aan het eind van de zomer van het jaar 1. 144 NGT, is het nog steeds niet gelukt een eind te maken aan die afschuwelijke dingen. De Melkweg gaat gebukt onder een subtiele dictatuur, een interstellaire isolatie, open dwang, economische onderdrukking en alle andere dingen, waardoor men de vele miljoenen bewoners onder de duim kan houden.

Achter de schermen blijken de Cantaro's de baas te zijn. Dat is Perry Rhodan al vrij snel duidelijk en hij werkt samen met het verzet, de organisatie WIDDER, maar men is desondanks te zwak om de machthebbers ten val te brengen.

Een waardevolle hulp voor de Terraan vormen de drie Anoree's. De activiteiten van hun zogenaamde Vredebrenger veroorzaken onrust in het vijandelijke kamp en leiden tegen het eind van het jaar 1145 tot een overloper uit het kamp van de Cantaro's. Zo komt men te weten dat de meesters van de straten een aanval op Phoenix willen openen. Het is begrijpelijk, dat Perry Rhodan zo snel mogelijk naar Phoenix vertrekt om daar zelf de verdedigings- en evacuatieplannen ter hand te nemen. Maar ook een ander heeft de planeet van de vrijhandelaren als doelwit uitgekozen: het spook van Phoenix ...


Het volgende verhaal speelt zich af in de winter van het jaar 1146. De personen, die door het fantoom van Phoenix zijn getroffen, zijn hun schrik nog niet eens te boven gekomen, wanneer de commandante van de LIBRA zich met een meer dan ongelooflijk klinkende boodschap meldt.


Oorspronkelijke titel: Das Phantom von Phönix

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn