Sampson – december 1145 NGT (4732 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1463 • 9925    GEBOORTE VAN EEN CANTARO


Hoofdpersonen: Yttalar, Shoudar, Ayshupon, Perry Rhodan, Gucky.


Als Perry Rhodan en vele anderen die naar het universum Tarkan zijn vertrokken, met een vertraging van 700 jaar terugkeren ontdekken ze dat er verschrikkelijke dingen zijn gebeurd in de Melkweg. Maar nu, in de zomer van het jaar 1144 NGT, is het te laat om een halt toe te roepen aan de negatieve ontwikkelingen.

De toestand in de Melkweg wordt grotendeels bepaald door een niet openlijke dictatuur, een systematisch dom houden van de bevolking, interstellaire isolering en vele andere middelen waarmee men hele sterrenrijken in de greep kan houden.

Het zijn de Cantaro's die aan de touwtjes trekken, dat heeft Perry Rhodan snel ontdekt. De Terraan begrijpt ook dat de oppositiekrachten te zwak zijn om de nieuwe machthebbers ten val te brengen. Rhodan berust niet maar vecht verbeten door voor de bevrijding van de Galaxers hoewel een onbekende vijand het hem moeilijk maakt, Dan krijgt de Terraan zeer waardevolle hulp van drie Anoree's. De boodschappen van hun zogenaamde Vredebrenger veroorzaakt onrust bij de vijand en tegen het einde van het jaar 1145 krijgen Rhodan en zijn groep contact met een overloper. Dat gebeurt op de planeet Sampson, de plaats van de geboorte van een Cantaro ...


Van Shoudar, de Cantaarse aspirant-generaal, heeft men gehoord dat de heren van de straten een aanval op Phoenix, de planeet van de Vrijhandelaren, voorbereiden. Het is begrijpelijk dat Perry Rhodan zo snel mogelijk naar Phoenix vertrekt om daar te helpen de verdediging en de evacuatie te organiseren.


Oorspronkelijke titel: Geburt eines Cantaro

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown