Greenol-stelsel, Kanela-stelsel, Chorpyt-stelsel – september/oktober 1145 NGT (4732 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1461 • 9923    DE VREDEBRENGER


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Sato Ambush, Lalande Mishkom, Degruum, Gavval, Shyrbaat.


Als Perry Rhodan en vele anderen die naar het universum Tarkan zijn vertrokken met een vertraging van 700 jaar terugkeren, ontdekken ze dat in de Melkweg verschrikkelijke dingen zijn gebeurd. Maar nu, in de zomer van 1144 NGT, is het te laat om een halt toe te roepen aan de negatieve ontwikkeling.

De toestand in de Melkweg wordt grotendeels bepaald door een subtiele dictatuur, een systematisch dom houden van de bevolking, interstellaire isolering en vele andere dingen die geschikt zijn om hele sterrenrijken in de greep te houden.

Degenen die op de achtergrond aan de touwtjes trekken schijnen de Cantaro's te zijn, dat meent Rhodan snel te hebben ontdekt. De Terraan begrijpt ook dat de belangrijkste verzetsorganisatie WIDDER te zwak is om de nieuwe machthebbers ten val te brengen. Hoewel Rhodan op het nippertje aan de dood is ontsnapt blijf hij actief, vooral probeert hij zich te ontdoen van zijn persoonlijke vijand die altijd schijnt te weten waar de Terraan is.

Intussen zijn we in de herfst van het jaar 1145 - en de Anoree's worden actief in de Melkweg, Hun belangrijkste wapen tegen de Cantaro's is de Vredebrenger ...


De activiteiten van de Vredebrenger schijnen effect te hebben. In ieder geval duurt het niet lang voor Perry Rhodan en zijn groep in contact komen met een zogenaamde aspirantgeneraal van de Cantaro's die is beïnvloed door de woorden van de Anoree's.


Oorspronkelijke titel: Der Friedenssprecher

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown