Ceres-stelsel, Impron-stelsel, Goring-Maat-stelsel – november 1144 - augustus 1145 NGT (4731-4732 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1460 • 9922    DE BOODSCHAP VAN ELLERT


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Atlan, Gucky, Enza Mansoor, Notkus Kantor, Degruum, Gavval, Shyrbaat.


In het eigen melkwegstelsel, dat Perry Rhodan en de overige teruggekeerde ruimtevaarders uit Tarkan met een vertraging van bijna 700 jaar bereiken, zijn verschrikkelijke dingen gebeurd. Nu, tegen het eind van de zomer van het jaar 1144 NGT, is het nog steeds niet gelukt een eind te maken aan die afschuwelijke dingen, hoewel het Rhodan en de zijnen inmiddels al is gelukt de dubbele barrière te overwinnen, waardoor de Melkweg van de rest van het universum is afgesloten.

De Melkweg gaat gebukt onder een subtiele dictatuur, een interstellaire isolatie, open dwang, economische onderdrukking en alle andere dingen, waardoor men de vele miljoenen bewoners onder de duim kan houden.

Achter de schermen schijnen de Cantaro's de baas te zijn. Dat is Perry Rhodan al vrij snel duidelijk. De Terraan balt de krachten met het verzet, de WIDDER, maar men is desondanks te zwak om de machthebbers ten val te brengen. Ondanks alle tegenslagen zet de Terraan door, wat blijkt uit zijn actie bij de Topsiders.

Inmiddels is de maand augustus 1445 NGT aangebroken en Perry Rhodan probeert een hooggeplaatste Cantaro te pakken te krijgen. Bovendien gaat het de Terraan om de boodschap van Ellert ...


De onbekende vijand van Perry Rhodan schijnt ondanks alle getroffen maatregelen en afweermethoden toch nog steeds in staat te zijn, de verblijfplaats van de Terraan te achterhalen.

Terwijl Perry nu op een andere manier probeert, de vijand, die hij Monos noemt, om de tuin te leiden, worden de Anoree's in de Melkweg actief ...


Oorspronkelijke titel: Ellerts Botschaft

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn