Siragusa-Black Hole en Point Siragusa – mid 1144 - 28 juli 1145 NGT (4731-4732 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1459 • 9921    DE DIEF VAN SIRA-VII


Hoofdpersonen: Nikki Frickel, Irmina Kotschistowa, Julian Tifflor, Ras Tschubai, Fellmer Lloyd, Dao-Lin-H'ay, Ge-Liang-P'uo, Lakardón.


Als Perry Rhodan en vele anderen die naar het universum Tarkan zijn vertrokken, met een vertraging van 700 jaar terugkeren, ontdekken ze dat in de Melkweg verschrikkelijke dingen zijn gebeurd. Maar nu, in de zomer van 1144 NGT, is het te laat om een halt toe te roepen aan de negatieve ontwikkeling.

De toestand in de Melkweg wordt grotendeels bepaald door een subtiele dictatuur, een systematisch dom houden van de bevolking, interstellaire isolering en vele andere dingen die geschikt zijn om hele sterrenrijken met miljarden bewoners in de greep te houden.

Degenen die op de achtergrond aan de touwtjes trekken, schijnen de Cantaro's te zijn, dat meent Rhodan snel te hebben ontdekt. De Terraan begrijpt ook dat de belangrijkste verzetsorganisatie WIDDER te zwak is om de nieuwe machthebbers ten val te brengen. Hoewel Rhodan op het nippertje aan de dood is ontsnapt, blijft hij actief, zoals blijkt uit de actie op Topsid.

Intussen doen Julian Tifflor en de leden van zijn expeditie een belangrijke ontdekking achter de gebeurtenissenhorizon van het Black Hole van Siragusa. Het lijkt er op dat hun weg wordt gekruist door een fantoom, de dief van Sira-VII ...


Tifflor weet met de PERSEUS, de CASSIOPEIA en de BARBAROSSA via het Black Hole Siragusa de Melkweg te bereiken. Aan boord van de PERSEUS is Dao-Lin-H'ay met de parel Moto die een bericht voor Rhodan bevat ...


Oorspronkelijke titel: Der Dieb von Sira-VII

Auteur: Marianne Sydow

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown