Topsid – november 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1457 • 9919    BOMMEN VOOR TOPSID


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Galbraith Deighton, Shrukmes, Garkmarn-Pit, Keisha.


Als Perry Rhodan en vele anderen die naar liet universum Tarkan zijn vertrokken, met een vertraging van bijna 700 jaar terugkeren, ontdekken ze dat in de Melkweg verschrikkelijke dingen zijn gebeurd. Nu, in september van het jaar 1144 NGT, is het te laat om een halt toe te roepen aan de negatieve ontwikkelingen, hoewel het Rhodan en zijn lotgenoten intussen is gelukt door de barrière tussen de Melkweg en de rest van het universum te dringen.

De toestand in de Melkweg wordt grotendeels bepaald door een subtiele dictatuur, een systematisch dom houden van de bevolking, interstellaire isolering en veel andere dingen die geschikt zijn om hele sterrenrijken met miljarden bewoners in de greep te houden.

Degenen die op de achtergrond aan de touwtjes trekken schijnen de Cantaro's te zijn, dat meent Rhodan snel te hebben ontdekt. De Terraan begrijpt ook dat de belangrijkste verzetsorganisatie WIDDER te zwak is om de nieuwe machthebbers ten val te brengen.

Hoewel Rhodan onlangs op het nippertje aan de dood is ontsnapt, blijft hij actief en hij accepteert de uitnodiging van een 'oude vriend' om naar Orion-Delta te komen. Het gaat om een lading bommen voor Topsid ...


Trukrek-Anur en Gucky zijn getuigen geweest van de dramatische dood van Galbraith Deighton op Topsid en keren terug naar Perseus. Intussen probeert de reus Icho Tolot nog steeds te ontdekken wat er met zijn volk en zijn planeet is gebeurd.


Oorspronkelijke titel: Bomben für Topsid

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown