Andalor en Haloet – augustus/september 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1455 • 9917    SPION VOOR HALOET


Hoofdpersonen: Icho Tolot, Atlan, Yelyaz, Zy-Cher, Nygdür, Panthor.


Als Perry Rhodan en veel anderen die naar het universum Tarkan zijn vertrokken, met een vertraging van bijna 700 jaar terugkeren, ontdekken ze dat in de Melkweg verschrikkelijke dingen zijn gebeurd. Nu, in september van het jaar 1144 NGT, is het te laat om een halt toe te roepen aan de negatieve ontwikkelingen, hoewel het Rhodan en zijn lotgenoten intussen is gelukt door de barrière tussen de Melkweg en de rest van het universum te dringen.

De toestand in de Melkweg wordt grotendeels bepaald door een subtiele dictatuur, een systematisch dom houden van de bevolking, interstellaire isolering, openlijke dwang, economische onderdrukking en veel andere dingen die geschikt zijn om hele sterrenrijken met miljarden bewoners efficiënt in de greep te houden.

Degenen die op de achtergrond aan de touwtjes trekken schijnen de Cantaro's te zijn, dat meent Rhodan snel te hebben ontdekt. De Terraan begrijpt ook dat de belangrijkste verzetsorganisatie WIDDER te zwak is om de nieuwe machthebbers ten val te brengen, hoewel men enkele successen heeft geboekt in de strijd tegen de Cantaro's.

Ondanks alle tegenslagen laat de grote Terraan niet los - net zo min als lcho Tolot. De Haloeter wordt de spion voor Haloet ...


Icho Tolot weet nu dat zijn volk nog leeft en hij gaat uitzoeken wat er met zijn soortgenoten is gebeurd. Intussen houdt Perry Rhodan zich op de achtergrond om zijn vrienden en bondgenoten niet onnodig in gevaar te brengen. Maar Atlan wordt wel actief ...


Oorspronkelijke titel: Kundschafter für Halut

Auteur: H. G. Ewers

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown