Arhena – augustus 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1454 • 9916    PSYCHOTERREUR


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Atlan, Sedge Midmays, Acaranda Berzy, Sato Ambush, Homer G. Adams.


De dubbele schok, die de uit het stervende universum Tarkan teruggekeerde ruimtevaarders opliepen, nadat ze bijna 700 jaar later dan ze verwachten terugkeerden en het feit dat de Melkweg door een ondoordringbare barrière is omgeven, heeft men allang verwerkt. Inmiddels is de maand augustus van het jaar 1144 NGT aangebroken en de ondoordringbare barrière is door sommigen al gepasseerd. Zo konden de CIMARRON met Perry Rhodan aan boord en de BLUE JAY de chronopuls-muur passeren en in contact komen met de verzetsorganisatie WIDDER, die onder leiding van Homer G. Adams staat, terwijl ook de virusmuur kon worden gepasseerd. Nadat de oude vrienden weer met elkaar in contact zijn gekomen, ontstaat er een nieuwe alliantie en men boekt op Uulema de eerste overwinning op de Cantaro's, de nieuwe heersers over de Melkweg.

Maar het blijft bij die ene overwinning, want het debácle bij het Perseus-Black Hole veroorzaakt een enorme militaire catastrofe onder het verzet. Ook al konden Perry Rhodan en vele anderen aan de vernietiging ontsnappen - de vijand blijft de Terraan achtervolgen. En na de poging hem bij het Perseus-Black Hole fysiek te vernietigen, zet de onbekende vijand nu alles op de psychische vernietiging van Rhodan door gebruik te maken van psychoterreur ...


De volgende aflevering sluit direct op deze gebeurtenissen aan, hoewel de hoofdrolspelers en de plaats van handeling anders zijn. De hoofdrol is weggelegd voor Icho Tolot. De Haloeter blijkt uiterst koppig te zijn. Hij neemt geen genoegen met de informatie, die tot nu toe over zijn volk beschikbaar is. Hij wil precies weten, wat er met zijn thuiswereld en zijn volk is gebeurd.


Oorspronkelijke titel: Psychoterror

Auteur: Peter Griese

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn