Megaira-stelsel – juli 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1453 • 9915    DE ONBEKENDE VIJAND


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Ferrell Ubar, Lonica Massengill, Arthrop Lon-Sonath, Roi Danton, Atlan, Sedge Midmays, Pedrass Foch.


De ruimtevaarders die terugkeerden uit Tarkan werden geconfronteerd met twee verpletterende feiten: het was zevenhonderd jaar later dan ze hadden gedacht, en de Melkweg was afgesloten door een ondoordringbare barrière. Ze hebben zich hersteld van de schok en er is een manier gevonden om toch door de barrière te dringen.

Het is de CIMARRON, met Perry Rhodan aan boord, en de BLUE JAY gelukt met de door Geoffrey Waringer ontwikkelde pulstransformator door de eerste versperring te breken en contact op te nemen met de Widders, een door Homer G. Adams geleide verzetsgroep. Zelfs de zogenaamde viruswal is overwonnen.

Deze ontmoeting met een oude vriend en het vormen van een nieuwe alliantie monden uit in een grootscheepse actie op Uulema en een eerste overwinning op de Cantaro's, de nieuwe heersers over de Melkweg.

Deze eerste overwinning zal voorlopig wel de laatste blijven want het debacle bij Perseus heeft voor de Widders een militaire ramp tot gevolg.

Perry Rhodan en vele anderen kunnen ontsnappen - maar de tegenstander heeft de Terraan in het vizier. En niemand weet wie hij is, de onbekende vijand ...


Perry Rhodan beleeft de moeilijkste periode van zijn leven. In het gevecht bij het Zwarte Gat Perseus werd hij bijna gedood en nu schijnt de onbekende vijand de grote Terraan geestelijk kapot te willen maken.


Oorspronkelijke titel: Der unbekannte Feind

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown