Perseus-Black Hole – juli 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1452 • 9914    BESLISSING BIJ DE GEBEURTENISSENHORIZON


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Sato Ambush, Gucky, Sedge Midmays, Lakardón, Caer Rudov.


De dubbele schok, die de uit het stervende universum Tarkan teruggekeerde ruimtevaarders opliepen, nadat ze bijna 700 jaar te laat kwamen en het feit, dat de Melkweg door een ondoordringbare barrière is omgeven, heeft men allang verwerkt. Inmiddels is de maand juni van het jaar 1144 NGT aangebroken en de ondoordringbare barrière is door sommigen al gepasseerd. Zo konden de CIMARRON met Perry Rhodan aan boord en de BLUEJAY de chronopuls-muur passeren en in contact komen met de verzetsorganisatie WIDDER, die onder leiding van Homer G. Adams staat, terwijl ook de virusmuur kon worden gepasseerd. Nadat de oude vrienden weer met elkaar in contact zijn gekomen, ontstaat er een nieuwe alliantie en men boekt op Uulema de eerste overwinning op de Cantaro's, de nieuwe heersers over de Melkweg. De personen, die hun leven riskeren tegen de onderdrukkers van de volkeren in de Melkweg, beginnen weer hoop te putten - hoop op een betere toekomst. Met die hoop begint men aan een nieuwe missie in de Perseus-sector. Daar valt de beslissing bij de gebeurtenissenhorizon ...


Na de triomf op Uulema volgde het debácle bij het zwarte gat van Perseus - en veel van de personen, die in een overwinningsroes verkeerden, hebben het niet gehaald.

De CIMARRON, met Perry Rhodan aan boord, kon met veel moeite aan de vernietiging ontsnappen. Maar de vijand schijnt de Terraan nog steeds in het vizier te hebben - dat blijkt duidelijk uit de komende gebeurtenissen.


Oorspronkelijke titel: Entscheidung am Ereignishorizont

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn