De reis van Karapon naar Kartan – 15 april tot 5 mei 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1449 • 9911    DE PAREL MOTO


Hoofdpersonen: Dao-Lin-H'ay, Mai-Ti-Sh'ou, Thoy-P'ang, Fio-Ghel-Sh'ou, Ernst Ellert.


De ruimtevaarders die terugkeerden uit Tarkan werden geconfronteerd met twee verpletterende feiten: het was zevenhonderd jaar later dan ze hadden gedacht, en de Melkweg was afgesloten door een ondoordringbare barrière. Ze hebben zich hersteld van de schok en nu, in het voorjaar van 1144 NGT, is een methode gevonden om toch door de barrière te dringen.

Het is de CIMARRON, met Perry Rhodan aan boord, en de BLUE JAY gelukt met de door Geoffry Waringer ontwikkelde pulstransformator door de eerste versperring te breken en contact op te nemen met de Widders, een door Homer G. Adams geleide verzetsgroep. Zelfs de zogenaamde viruswal is overwonnen.

Als Perry Rhodan op Arhena, de basisplaneet van WIDDER, landt hoort hij dat de nieuwe machthebbers van de Melkweg een enorm project voorbereiden.

Terwijl Rhodan en de zijnen overwegen hoe ze de plannen van de Cantaro's kunnen doorkruisen, is de beroemde Kartanin Dao-Lin-H'ay - op een heel andere plaats van het universum - in conflict met de Karaponiden en hun keizer. Het gaat om de Parel Moto ...


Terwijl de Kartanin Dao-Lin-H'ay er met veel moeite in slaagt de twee delen van de parel Moto te verenigen, bouwen de Cantaro's in de Melkweg op de planeet Uulema een nieuwe operatiebasis. De organisatie WIDDER probeert dat te verhinderen.


Oorspronkelijke titel: Die Perle Moto

Auteur: Marianne Sydow

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown