Karapon – begin april 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1448 • 9910    DE KEIZER VAN KARAPON


Hoofdpersonen: Thoy-P'ang, Dao-Lin-H'ay, Ge-Liang-P'uo, Feng-Lu, Sar-Teh, Loi-Scrom, Sisa-Vart.


De dubbele schok, die de uit het stervende universum Tarkan teruggekeerde ruimtevaarders opliepen, nadat ze bijna 700 jaar te laat kwamen en het feit, dat de Melkweg door een ondoordringbare barrière is omgeven, heeft men allang verwerkt. Inmiddels is de lente van het jaar 1144 NGT aangebroken en de ondoordringbare barrière is door sommigen al gepasseerd. Zo konden de CIMARRON met Perry Rhodan aan boord en de BLUEJAY de chronopuls-muur passeren en in contact komen met de verzetsorganisatie WIDDER, die onder leiding van Homer G. Adams staat. Aangekomen op Arhena, de thuiswereld van de Widders, komt Perry Rhodan te weten, dat de Cantaro's, de nieuwe meesters van de Melkweg, op het punt staan een grote nieuwe actie te lanceren.

Terwijl men maatregelen treft om de plannen van de Cantaro's te doorkruisen, keren wij terug naar de avonturen van de MARADIIAO, die met Dao-Lin-H'ay aan boord het imperium van de Karaponiden heeft bereikt. Op zoek naar de parel Moto staat Dao-Lin-H'ay een gevaarlijk conflict te wachten, want haar tegenstander is niemand minder dan de Keizer van Karapon ...


Ook in het verhaal van de komende week houdt Marianne Sydow zich bezig met de Kartanin. Een verslag uit het verre verleden speelt een grote rol - en een belangrijk geheim wordt onthuld.


Oorspronkelijke titel: Der Kaiser von Karapon

Auteur: Marianne Sydow

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn