Bugaklis – mei 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1447 • 9909    KEERPUNT STORMPLANEET


Hoofdpersonen: Iruna van Bass-Thet, Eirene, Lion Wing, Kun-Ri, Nam-Ko, Covar Inguard.


De ruimtevaarders die terugkeerden uit Tarkan werden geconfronteerd met twee verpletterende feiten: het was zevenhonderd jaar later dan ze hadden gedacht en de Melkweg was afgesloten met een ondoordringbare barrière. Ze hebben zich hersteld van de schok en nu, in het voorjaar van 1144 NGT, is een methode gevonden om toch door de barrière te dringen.

Het is de CIMARRON, met Perry Rhodan aan boord, en de BLUE JAY gelukt met de door Geoffrey Waringer ontwikkelde pulstransformator door de eerste versperring te breken en contact op te nemen met de Widders, de door Homer G. Adams geleide verzetsgroep. Zelfs de zogenaamde viruswal is overwonnen. Als Perry Rhodan op Arhena, de basisplaneet van de Widders, landt hoort hij dat de Cantaro's, de nieuwe machthebbers van de Melkweg, iets groots van plan zijn op Uulema.

Terwijl Rhodan en de zijnen zich afvragen hoe men de plannen van de Cantaro's kan doorkruisen, wacht de bemanning van de CRAZY HORSE op het ontwaken van Iruna van Bass-Teth, de commandante van het schip, uit haar zerodroom. Dat gebeurt bij Bugaklis, de stormplaneet …


Vanaf Bugaklis maken we een sprong naar het rijk van de Karaponiden, het ruimteschip van Dao-Lin-H'ay heeft de centrale planeet er van net bereikt. De Kartanin van de MARA-DHAO worden allemaal gevangen genomen, en dan begint een spannend psycho-spel.


Oorspronkelijke titel: Sturmwelt am Scheideweg

Auteur: H.G. Ewers

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown