Peeneroc – april 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1443 • 9905    DE TOCHT VAN DE BARBAROSSA


Hoofdpersonen: Ferr-Moon, Heyda Minstral, Rem Ta Durka, Antam, Dedebedel, Mewlapb, Mapoma Sog, Torace.


Als de Galaxers van de Tarkan-expeditie terugkeren naar huis krijgen ze twee enorme schokken te verwerken: ze komen ongeveer zevenhonderd jaar te laat aan en ze ontdekken dat de Melkweg door een barrière is afgesneden van de rest van het universum.

Veel ruimtevaarders hebben in de loop van de tijd geprobeerd deze barrière te overwinnen maar dat is tot nu toe nooit gelukt, en ook de vloot die terugkeert uit Tarkan stuit op de chronopuls-muur. Maar na hun ontmoeting met de Vrijhandelaren van Roi Danton, de gevangenneming van een Cantaro en het begin van een onderzoek van de door Waringer ontwikkelde pulstransformator krijgen ze hoop dat het op een gegeven moment mogelijk zal zijn door de barrière te dringen.

In februari 1144 NGT begint de actie: de CIMARRON en de BLUE JAY vertrekken om met behulp van de pulstransformator door de chronopuls-muur te stoten en binnen te dringen in de Melkweg.

Terwijl Rhodan en zijn groep het doel in etappes naderen vertrekt Julian Tifflor met drie ruimteschepen in maart van hetzelfde jaar om via de zwarte sterrenstraten in de Melkweg te komen.

Maar de kleine vloot van Tifflor bereikt een heel ander doel - tot een van de onaangename ervaringen van de expeditie behoort de tocht van de BARBAROSSA …


In april van het jaar 1144 NGT staat al vast dat de expeditie van Julian Tifflor belangrijke informatie heeft meegebracht en er zullen nog belangrijkere inzichten volgen.


Oorspronkelijke titel: Die Flucht der BARBAROSSA

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown