Kaalix, Mareesh – begin april 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1442 • 9904    DE GRIJZE EMINENTIES


Hoofdpersonen: Julian Tifflor, Ferr-Moon, Accurr, Pontina Scud, Gulliver Smog, Bolder Dahn, Degruum.


Toen de Galaxers uit Tarkan, het stervende universum terugkeerden, moesten ze een dubbele shock verwerken: aan de ene kant kwamen ze door het effect van een stasisveld zevenhonderd jaar later dan gepland aan in de Melkweg en aan de andere kant, dat de Melkweg door een ondoordringbare barrière van de rest van de kosmos is afgesloten.

Vele ruimtevaarders, die geprobeerd hebben, deze barrière te passeren, hebben gefaald - en dat geldt ook voor de teruggekeerde ruimtevaarders uit Tarkan. Nadat Rhodan en zijn volgelingen zich hebben aangesloten bij de vrijhandelaren, een Cantaro gevangen hebben genomen en ze in de nalatenschap van Waringer de chronopuls-transformator vinden, lijkt er reden tot optimisme te bestaan. Met dit wapen kan een nieuwe aanval op de chronopuls-barrière worden ondernomen.

In februari van het jaar 1144 NGT start men eindelijk met de missie. De CIMARRON en de BLUEJAY vertrekken om met de pulsgenerator door de chronopuls-muur heen te stoten en de Melkweg binnen te dringen.

Terwijl de expeditie onder leiding van Perry Rhodan stapsgewijs het doel nadert, trekt medio maart van hetzelfde jaar Julian Tifflor er met de PERSEUS en twee andere ruimteschepen op uit. Tifflor wil op een andere manier de afgesloten Melkweg binnendringen en probeert het via de zwarte sterrenstraten. Maar hij schiet voorbij het doel - en ontmoet in NGC 7331 de Grijze Eminenties ...


De BARBAROSSA met de heethoofd Ferr-Moon aan boord is er vandoor gegaan en de vrijhandelaren aan boord van dat schip handelen nu op eigen vuist.


Oorspronkelijke titel: Die grauen Eminenzen

Auteur: Kurt Mahr

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn