Siragusa-Black Hole, Neyscuur – begin maart tot 31 maart 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1441 • 9903    ZWARTE STERRENSTRATEN


Hoofdpersonen: Julian Tifflor, Gundula Jamar, Fellmer Lloyd, Ras Tschubai, Norman Speck, Gulliver Smog.


Als de Galaxers van de Tarkan-expeditie terugkeren krijgen ze twee schokken te verwerken: in de eerste plaats ontdekken ze dat ze bijna zevenhonderd jaar langer zijn weggeweest dan ze dachten, en in de tweede plaats blijkt de complete Melkweg door een barrière te zijn gescheiden van de rest van het universum.

In de loop van de tijd hebben talloze ruimtevaarders tevergeefs geprobeerd deze barrière te doorbreken - en dat geldt ook voor hen die uit Tarkan terugkeren. Maar nadat Perry Rhodan en co de vrijhandelaars van Roi Danton hebben ontmoet, een Cantaro gevangen hebben genomen en de door Waringer ontworpen pulstransformator gebruiksklaar hebben gemaakt voelen zij zich sterk genoeg om de zogenaamde chronopuls-muur, die hen van de thuisgalaxie scheidt, opnieuw te lijf te gaan.

Februari 1144 NGT gaat deze actie tenslotte van start. De CIMARRON en de BLUEJAY gaan op weg om te proberen met behulp van de pulstransformator de barrière te doorbreken en de Melkweg binnen te dringen.

Terwijl Perry Rhodans expeditie zijn doel stapsgewijs nadert vertrekt in maart van hetzelfde jaar Julian Tifflor met de PERSEUS en nog twee ruimteschepen. Gebruikmakend van de ervaringen van de eerste expeditie naar de Melkweg zoekt de Terraan een andere manier om de barrière te doorbreken. Julian Tifflor vliegt met zijn schepen de Zwarte Sterrenstraten in ...


In de volgende aflevering van Perry Rhodan verhaalt Kurt Mahr de verdere avonturen van de Tifflor-expeditie. De Galaxers bereiken NGC 7331 en krijgen daar te maken met de Grijze Eminenties ...


Oorspronkelijke titel: Schwarze Sternenstrassen

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk