Wega-stelsel, Eugaul-sector, Drya-stelsel – 28 februari tot 5 maart 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1440 • 9902    SCHUILNAAM ROMULUS


Hoofdpersonen: Aribo, Iratio, Mory, Awarin, Galbraith Deighton, Romulus.


Toen de Galaxers uit Tarkan, het stervende universum terugkeerden, moesten ze een dubbele shock verwerken: aan ene de kant kwamen ze door het effect van een stasisveld zevenhonderd jaar later dan gepland aan in de Melkweg en aan de andere kant, dat de Melkweg door een ondoordringbare barrière van de rest van de kosmos is afgesloten.

Vele ruimtevaarders, die geprobeerd hebben, deze barrière te passeren, hebben gefaald - en dat geldt ook voor de teruggekeerde ruimtevaarders uit Tarkan. Nadat Rhodan en zijn volgelingen zich hebben aangesloten bij de vrijhandelaren, een Cantaro gevangen hebben genomen en ze in de nalatenschap van Waringer de chronopuls-transformator vinden, lijkt er reden tot optimisme te bestaan. Met dit wapen kan een nieuwe aanval op de chronopuls-barrière worden ondernomen.

In februari van het jaar 1144 NGT start men eindelijk met de missie. De CIMARRON en de BLUEJAY vertrekken om met de pulsgenerator door de chronopuls-muur heen te stoten en de Melkweg binnen te dringen.

Inmiddels hebben de nieuwe machthebbers van de Melkweg genoeg tijd gehad, vele dingen naar hun eigen wensen vorm te geven. Toch zijn er ook nu nog verzetshaarden in de Melkweg. Het verzet staat bekend onder de naam WIDDER - en van de chef van die verzetsgroep is alleen de schuilnaam bekend. Het is de schuilnaam Romulus …


In de komende aflevering van de Perry Rhodan reeks verlaten we de Melkweg en concentreren ons op de expeditie van Julian Tifflor. De Terraan probeert met de PERSEUS en twee andere ruimteschepen op een andere manier dan Perry Rhodan in de Melkweg te komen.


Oorspronkelijke titel: Deckname Romulus

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn