Aralon, Euhja, Plophos – begin 1144 tot 23 februari 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1438 • 9853    REAGEERBUISKINDEREN


Hoofdpersonen: Pheldor, Aribo, Plinal, Clynac, Iratio, Mory.


Toen de Galaxers uit Tarkan, het stervende universum terugkeerden, moesten ze een dubbele shock verwerken: aan de ene kant kwamen ze door het effect van een stasisveld zevenhonderd jaar later dan gepland aan in de Melkweg en aan de andere kant, dat de Melkweg door een ondoordringbare barrière van de rest van de kosmos is afgesloten.

Vele ruimtevaarders, die geprobeerd hebben, deze barrière te passeren, hebben gefaald - en dat geldt ook voor de teruggekeerde ruimtevaarders uit Tarkan. Nadat Rhodan en zijn volgelingen zich hebben aangesloten bij de vrijhandelaren, een Cantaro gevangen hebben genomen en ze in de nalatenschap van Waringer de chronopuls-transformator vinden, lijkt er reden tot optimisme te bestaan. Met dit wapen kan een nieuwe aanval op de chronopuls-barrière worden ondernomen.

In februari van het jaar 1144 NGT start men eindelijk met de missie. De CIMARRON en de BLUEJAY vertrekken om met de pulsgenerator door de chronopuls-muur heen te stoten en de Melkweg binnen te dringen.

Inmiddels hebben de nieuwe machthebbers van de Melkweg genoeg tijd gehad, vele dingen naar hun eigen wensen vorm te geven. Een van hun plannen is om nieuw leven voor de Melkweg te scheppen - reageerbuiskinderen ...


Ondanks de bijna perfecte controle op alle gebieden schijnt er in de Melkweg toch nog een beetje speelruimte te zijn. Anders kan niet worden verklaard, dat er nog steeds verzet tegen het regime wordt geboden. Het verzet vindt echter ondergronds plaats.


Oorspronkelijke titel: Kinder der Retorte

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn