Kartan, Vaarjadin, Miryanaar, Bentu-Karapau – begin 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1437 • 9852    DE WEG NAAR BENTU-KARAPAU


Hoofdpersonen: Dao-Lin-H'ay, Ge-Liang-P'uo, Feng-Lu, Fio-Ghel-Sh'ou, Loi-Scrom, Sisa-Vart.


De terugkeer van de Galaxers uit Tarkan naar hun thuisgalaxie is door de invloed van een stasisveld bijna zevenhonderd jaar vertraagd. In plaats van in het jaar 448 komen ze pas in 1143 NGT aan. Maar nog veel ernstiger is dat de complete Melkweg door een barrière is gescheiden van de rest van het universum.

In de loop van de tijd hebben talloze ruimtevaarders tevergeefs geprobeerd deze barrière te doorbreken - en dat geldt ook voor hen die uit Tarkan terugkeerden. Maar nadat Perry Rhodan en co de vrijhandelaars van Roi Danton hebben ontmoet, een Cantaro gevangen hebben genomen en de door Waringer ontworpen pulstransformator gebruiksklaar hebben gemaakt voelen zij zich sterk genoeg om de zogenaamde chronopuls-muur, die hen van de thuiswereld scheidt, opnieuw aan de tand te voelen.

Februari 1144 NGT gaat deze actie tenslotte van start. De CIMARRON en de BLUEJAY gaan op weg om te proberen met behulp van de pulstransformator door de barrière heen te dringen en de Melkweg te bezoeken.

Nog iets voor de start van deze actie begint Dao-Lin-H'ay, die al een soort levende legende is geworden nadat haar gedurfde poging om het brokstuk van de NARGA SANT naar haar volk terug te brengen met succes werd bekroond, opnieuw aan een gevaarlijke speurtocht. Deze avontuurlijke geschiedenis wordt uit de doeken gedaan in de weg naar Bentu-Karapau ...


In de volgende aflevering besteden we aandacht aan een verontrustende ontwikkeling in sommige delen van de hermetisch afgesloten Melkweg. Op een opzienbarende manier proberen de tegenwoordige machthebbers door de Melkweg nieuw leven in te blazen ...


Oorspronkelijke titel: Der Weg nach Bentu-Karapau

Auteur: Marianne Sydow

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk