Kyon – 25 februari tot 10 maart 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1436 • 9851    DE BIONTEN VAN KYON


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Zoporra, Ornomall, Salaam Siin, Gucky.


De Galaxers, die samen met Perry Rhodan uit, het stervende universum terugkeren, komen door het effect van een statiegeld zevenhonderd jaar later dan gepland aan in de Melkweg waardoor ze vreemdelingen in hun eigen wereld zijn geworden. Dat is al heel moeilijk te verwerken. Maar beduidend moeilijker is het feit dat in het jaar 1143 NGT, dat gelijk staat aan het jaar 448 volgens de oude kalender, de Melkweg door een ondoordringbare barrière van de rest van de kosmos is afgesloten.

Vele ruimtevaarders, die geprobeerd hebben, deze barrière te passeren, hebben gefaald - en dat geldt ook voor de teruggekeerde ruimtevaarders uit Tarkan. Nadat Rhodan en zijn volgelingen zich hebben aangesloten bij de vrijhandelaren, een Cantaro gevangen hebben genomen en ze in de nalatenschap van Waringer de chronopuls-transformator vinden, lijkt er reden tot optimisme te bestaan. Met dit wapen kan een nieuwe aanval op de chronopuls-barrière worden ondernomen.

In februari van het jaar 1144 NGT start men eindelijk met de missie. De CIMARRON en de BLUEJAY vertrekken om met de pulsgenerator door de chronopuls-muur heen te stoten en de Melkweg binnen te dringen. Na het aanvankelijke succes stranden Perry Rhodan en zijn gevolg echter in het voorhof van de Melkweg. Daarna moeten ze proberen, weer mobiel te worden om of aan de terugtocht te beginnen of hun opmars voort te zetten. een station op hun lange weg zijn de bionten van Kyon ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks gaan we door met de belevenissen van de Kartanin. Marianne Sydow beschrijft de verdere avonturen van Dao-Lin-H'ay. Na de succesvolle terugvlucht van het wrak van de NARGA SANT besluit de Kartanin, die bij haar volk al een levende legende is geworden, op zoek te gaan naar de basis van de vrijbuiters van de koning van Karapon.


Oorspronkelijke titel: Die Bionten von Kyon

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn