Phoenix, halo van de Melkweg – 11 en 12 februari 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1435 • 9850    IN DE RANDZONE VAN DE MELKWEG


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Daarshol, Gucky, Beodu, Salaam Siin, Ian Longwyn.


De terugkeer van de Galaxers uit Tarkan naar hun thuisgalaxie is door de invloed van een stasisveld bijna zevenhonderd jaar vertraagd. In plaats van in het jaar 448 komen ze pas in 1143 NGT aan. Maar nog veel ernstiger is dat de complete Melkweg door een barrière is gescheiden van de rest van het universum.

In de loop van de tijd hebben talloze ruimtevaarders tevergeefs geprobeerd deze barrière te doorbreken - en dat geldt ook voor hen die uit Tarkan terugkeerden. Maar nadat Perry Rhodan en co de vrijhandelaars van Roi Danton hebben ontmoet, een Cantaro gevangen hebben genomen en de door Waringer ontworpen pulstransformator gebruiksklaar hebben gemaakt, voelen zij zich sterk genoeg om de zogenaamde chronopuls-muur, die hen van de thuiswereld scheidt, opnieuw aan de tand te voelen.

Februari 1144 NGT gaat deze actie tenslotte van start. De CIMARRON en de BLUEJAY gaan op weg om te proberen met behulp van de pulstransformator door de barrière heen te dringen en de Melkweg te bezoeken.

Aanvankelijk lijkt de stoutmoedige poging succes te hebben. Maar al spoedig raken de blokkadebrekers in gevaar - en de actie loopt uit op een drama in de randzone van de Melkweg ...


Perry Rhodan en zijn mensen zijn aan de rand van de Melkweg gestrand. Nu moeten ze proberen weer vlot te komen om hetzij terug te keren naar Phoenix, hetzij hun opmars door te zetten.


Oorspronkelijke titel: Im Halo der Galaxis

Auteur: Clark Darlton

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk