Phoenix, Bugaklis – eind januari tot 10 maart 1144 NGT (4731 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1400 - 1499


21e cyclus:

DE CANTARO'S


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1434 • 9849    STATION VAN DE RAADSELS


Hoofdpersonen: Iruna van Bass-Thet, Covar Inguard, Eirene, Lion Wing, Eschkral Noghim Dragth.


De Galaxers, die samen met Perry Rhodan uit Tarkan, het stervende universum terugkeren, komen door het effect van een stasisveld zevenhonderd jaar later dan gepland aan in de Melkweg waardoor ze vreemdelingen in hun eigen wereld zijn geworden. Dat is al heel moeilijk te verwerken. Maar beduidend moeilijker is het feit dat in het jaar 1143 NGT, dat gelijk staat aan het jaar 4730 volgens de oude kalender, de Melkweg door een ondoordringbare barrière van de rest van de kosmos is afgesloten.

Vele ruimtevaarders, die geprobeerd hebben, die barrière te passeren, hebben gefaald - en dat geldt ook voor de teruggekeerde ruimtevaarders uit Tarkan. Nadat Rhodan en zijn volgelingen zich hebben aangesloten bij de vrijhandelaren, een Cantaro gevangen hebben genomen en ze in de nalatenschap van Waringer de chronopuls-transformator vinden, lijkt er reden tot optimisme te bestaan. Met dit wapen kan een nieuwe aanval op de chronopuls-barrière worden ondernomen.

Eind januari van het jaar 1144 NGT is het dan eindelijk zo ver. Met de pulstransformator aan boord geïnstalleerd, start men aan een testvlucht naar de Barrière die de Melkweg omsluit. Ondertussen zijn Covar Inguard, de barbaar, en Iruna van Bass-Teth onderweg naar de planeet Bugaklis. De jonge barbaar heeft last van een techno-shock, en Iruna heeft belangstelling voor het station van de raadsels ...


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks veranderen we van thema en plaats. Na de succesvolle test met de pulstransformator vertrekken de CIMARRON en de BLUEJAY om door de chronopuls-muur heen te stoten en de Melkweg binnen te dringen.


Oorspronkelijke titel: Station der Rätsel

Auteur: H.G. Ewers

Cover ©: Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn